Back To Top

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5
Ébresztő, iskolába kell menni. Ébresztő, iskolába kell menni. Ébresztő, iskolába kell menni. Ébresztő, iskolába kell menni.

Pályaalkalmassági kérdőív

A felvételihez szükséges pályaalkalmassági kérdőív letölthető:

INNEN

Adatvédelmi Tisztviselő

Tisztelt Érintettek!
 
Értesítjük Önöket, hogy iskolánk az Általános Adatévdelmi Rendelet (GDPR) szabályainak megfelelően adatvédemi tisztviselővel rendelkezik. Kérjük Önöket, hogy amennyiben az Önök, vagy gyermekeik személyes adataival, azok kezelésével, tárolásával, továbbításával kapcsolatosan kérdésük, észrevételük, vagy panaszuk merülne fel, úgy azt szíveskedjenek a tisztviselő alábbi elérhetőségeinek valamelyikén lehetőség szerint közvetlenül felé jelezni. Az adatvédelmi tisztviselő minden megkeresésre reagálni fog.
 
Iskolánk adatvédelmi tisztviselője:
 
Dr. Lórodi László
Reé Consulting Nonprofit Kft.
8000 Székesfehérvár, Várkörút 4. II/26.
email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Felvételi tájékoztató

Tájékoztató a tanulók középiskolai beiskolázás előtti, választott szakmára szóló egészségi alkalmasságáról

 

Tisztelt Szülők, Tanulók!

Az alábbi tájékoztatóval szeretnénk Önöknek segítséget nyújtani a szakközépiskolába, szakgimnáziumba felvételiző tanulók szakmaválasztásához, mielőtt a felvételi jelentkezésüket beadják.

A szakmai alkalmasság orvosi vizsgálatának meg kell előznie az iskolakezdést (beiskolázás előtti alkalmassági vizsgálat.) A szakmai alkalmasság orvosi vizsgálata minden szakképzési formára, közoktatási intézményre és tanulóra nézve kötelező. Mindezt a vonatkozó hatályos jogszabályok alapján végezzük. (33/1998.(Vl.24.)NM rendelet)

Az alkalmas minősítés nem zárja ki bizonyos előírt feltételek betartását (pl. gyakorlaton a szakmának megfelelő munkaruha viselését, rendszeres szakorvosi gondozást).

Az alábbiakban felsorolt szempontokat vesszük figyelembe a szakmai alkalmasság orvosi vizsgálatánál:

 1. A pályaválasztó képes-e fizikai, szellemi és lelki képessége alapján a választott szakma

elsajátítására?

 1. A meglevő betegsége, egészségi elváltozásainak romlása várható-e a szakma tartós végzése esetén?
 2. Van-e olyan egészségi elváltozása, amely baleseti vagy fertőzési veszélyt rejthet magában?

Szakorvosi vélemény

Járóbeteg szakellátás orvosának javaslata szükséges bizonyos kórképek és szakmák esetén (lásd a tájékoztató szakmák részében).

Első- és másodfokú vizsgálat

A szakmai alkalmasság vizsgálatát és véleményezését elsőfokon az iskolaorvos, másodfokon az OMÜI Ifjúsági és Egészségvédelmi Intézetének bizottsága végzi.

Szakmaváltás szükségessége

Szakmaváltoztatásra (pályamódosítás) leggyakrabban az időközben fellépő betegségek és balesetek miatt kerülhet sor, amelyet a fent említett jogszabály határoz meg.

Amennyiben személyesen szeretnék az iskolaorvosunk eléSzetes szakmai segítségét kérni (Dr Fehér Béla), az alábbi telefonszámon időpont egyeztetést követően erre lehetőséget biztosítunk (06 34 511- 850)

 

 

Tatabányai Szakképzési Centrum Kereskedelmi, Vendéglátói és Idegenforgalmi Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája

 

Cukrász

 KIZÁRÓ OKOK ISMERTETÉSE AZ ALKALMASSÁG ORVOSI VÉLEMÉNYEZÉSÉNÉL

 • Gyenge fejlettség és izomerő.
 • A vázrendszer és a végtagok minden anatómiai és funkcionális rendellenessége, betegsége, ortopéd szakorvos javaslata szerint.
 • Súlyos szívfejlődési rendellenesség. lngerképzési vagy ingerületvezetési zavar esetén a kardiológiai járóbeteg szakellátás orvosának javaslata szerint.
 • Krónikus aspecifikus légzőszervi megbetegedések.
 • Cukorbetegség egyéni elbírálás szerint.
 • Epilepszia.
 • Idült bőrbetegség. Ízérzés-és szaglászavar.
 • - 0,8-0,0, 0,7-0,1, 0,6-0,2, 0,5-0,3, 0,4-0,4 -nél rosszabb látásélesség.

Kereskedő, eladó, kereskedelmi képviselő

KIZÁRÓ OKOK ISMERTETÉSE AZ ALKALMASSÁG ORVOSI VÉLEMÉNYEZÉSÉNÉL

 • Gyenge fejlettség és izomerő.
 • A vázrendszer jelentéSsebb anatómiai és funkcionális rendellenessége.
 • Szív és keringési rendszer bármely idült betegsége, vagy rendellenessége, a kardiológiai járóbeteg szakellátás orvosának javaslata szerint.
 • Krónikus aspecifikus légzőszervi megbetegedések, egyéni elbírálás szerint.
 • Arc és kéz bőrének betegségei, torzító elváltozásai.
 • Mindkét fül halláscsökkenése a beszédmegértés zavarával.
 • Beszédhida.
 • Színtévesztés egyéni elbírálás szerint.
 • - 0,8-0,0, 0,7-0,1, 0,6-0,2, 0,5-0,3, 0,4-0,4-nél rosszabb látásélesség.


Szakács

 KIZÁRÓ OKOK ISMERTETÉSE AZ ALKALMASSÁG ORVOSI VÉLEMÉNYEZÉSÉNÉL

 • Átlagon aluli fejlettség és izomerő .
 • A vázrendszer és a végtagok minden anatómiai és funkcionális rendellenessége, betegsége, ortopéd szakorvos javaslata szerint.
 • Szív és keringési rendszer bármely idült betegsége, vagy rendellenessége, a kardiológiai járóbeteg szakellátás orvosának javaslata szerint.
 • Krónikus aspecifikus légzőszervi megbetegedések.
 • Epilepszia.
 • Vegetatív disztónia.
 • Idült bőrbetegségek. Ízérzés- és szaglászavar.
 • - 0,8-0,0, 0,7-0,1, 0,6-0,2, 0,5-0,3, 0,4-0,4-nél rosszabb látásélesség.

 

Pincér, Fogadós

 KIZÁRÓ OKOK ISMERTETÉSE AZ ALKALMASSÁG ORVOSI VÉLEMÉNYEZÉSÉNÉL

 • A vázrendszer jelentősebb anatómiai és funkcionális rendellenessége.
 • Minden szívfejlődési rendellenesség. lngerképzési vagy ingerületvezetési zavar esetén a kardiológiai járóbeteg szakellátás orvosának javaslata szerint.
 • Krónikus aspecifikus légzőszervi megbetegedések.
 • Epilepszia.
 • Idült bőrbetegség, arc és kéz torzító elváltozásai.
 • Halláscsökkenés a társasági beszédmegértés zavarai.
 • Beszédhiba.
 • - 0,8-0,0, 0,7-0,1, 0,6-0,2, 0,5-0,3, 0,4-0,4- nél rosszabb látásélesség.

Idegenvezető, Turisztikai szervező és értékesítő, Vendéglátás szervező

KIZÁRÓ OKOK ISMERTETÉSE AZ ALKALMASSÁG ORVOSI VÉLEMÉNYEZÉSÉNÉL

 • A végtagok azon nem kompenzálható rendellenességei, amelyek a munkavégzést akadályozzák.
 • Súlyos szívfejlődési rendellenesség. Szívelégtelenség határán lévő vitiumok esetén a kardiológiai járóbeteg szakellátás orvosának javaslata szerint.
 • Beszébhiba.
 • Mindkét fül halláscsökkenése a beszédmegértés zavarával.
 • Torzító elváltozások arcon, kézen.
 • Epilepszia.
 • - 0,8-0,0, 0,7-0,1, 0,6-0,2, 0,5-0,3, 0,4-0,4- nél rosszabb látásélesség.

 

Tisztelettel:

    Dr. Fehér Béla                                                                         Szabóné Iványi Bernadett
      iskolaorvos                                                                                      iskolavédőnő

 

A tájékoztató letölthető: INNEN

Bányászvetélkedő eredmények:

ÁLTALÁNOS ISKOLÁSOK:

 

lt isk

 

KÖZÉPISKOLÁSOK:

 

Köz isk

HÁZIREND

HÁZIREND 2018-01-01

Határtalanul 2017

VIDEO

AZ OKTATÁSI HIVATAL BÁZISINTÉZMÉNYE

bázis szögletes

Iskolánk 2017. januárjában adott be pályázatot Az Oktatási Hivatal Bázisintézménye cím elnyerésére. Az Oktatási Hivatal által kiírt pályázaton - a Pedagógiai Oktatási Központ és a bíráló bizottság javaslatai alapján - az Oktatási Hivatal köznevelési elnökhelyettese a rendkívül magas szakmai színvonalú pályamunkák közül a Tatabányai Szakképzési Centrum Kereskedelmi, Vendéglátó és Idegenforgalmi  Szakgimáziuma és Szakközépiskoláját érdemesnek ítélte Az Oktatási Hivatal Bázisintézménye cím viselésére.

BÁZIS oklevél page 001

A megosztani kívánt nevelési-oktatási módszertani modell, innováció, az alkalmazott jó gyakorlatok széles körű bemutatása

Iskolánk, hagyományaihoz igazodva, attól jelentősen nem különbözve, de az új iránt nyitottan, a 21. századi elvárásoknak megfelelően próbál a nevelő-oktató tevékenységében megújulni: a tehetséges tanulóknak lehetőséget adni azon oldaluk, tulajdonságaik kibontakoztatására, mellyel az életben pozitív helytállásra lesznek képesek. Segíti tehetséggondozással, szakmai kirándulásokkal, szakmai estek szervezésével, lebonyolításával bemutatkozásukat, tehetségük megcsillogtatását.

A lemaradókat, fontolva haladókat felzárkóztatási programokkal, pályázatokba (pl.: Útravaló…) való bevonással, utazó szakember (fejlesztő pedagógus) munkájának a segítségével próbálja a szakképzésben tartani, lehetőséget adni, hogy minél tovább aktív résztvevői legyenek a képzésnek, csökkentse lemorzsolódásukat.

Mindezekhez szükséges a nevelőtestület részéről a pozitív hozzáállás, óralátogatásokkal, bemutató órák tartásával az egymástól való tanulás lehetősége.

Nyitott kapukkal állunk az újat adó szakmai feladatok, továbbképzések elé, különösen az interaktív táblák használatát illetően. A jövőben szeretnénk tanóráinkat az IKT eszközök alkalmazásával interaktívabbá, tanuló közelivé tenni.

Terveink között szerepel – az általános iskolákhoz hasonlóan – lehetőségként az „egész napos iskola modelljének” a bevezetése: a délelőtti és a délutáni tanórák arányos elosztásával vagy olyan tanítási-tanulási folyamat biztosításával tehetséggondozó és felzárkóztató foglalkozások formájában, melyek kapcsán a tanulók az ismeretanyag jelentős részét a tanórákon sajátíthatnák el szaktanári segítséggel, irányítással.

Tanulópárokat jelölnénk ki az osztályokban, erősítve ezzel az egymástól való tanulás lehetőségét, mások véleményének elfogadását, a szociális érzékenység kialakítását.  

Természetesen mindehhez megfelelő infrastrukturális és humán erőforrás rendelkezésre állása szükségeltetik.

Az intézmény nevelőtestületéhez tartozó szakértők és szaktanácsadók, valamint „vállalkozó”pedagógusok bevonásával, aktív közreműködésével „mini továbbképző bázist” hoznánk létre, mely teret és segítséget ad a POK és a Tatabányai Szakképzési Centrumhoz tartozó tagintézmények részéről felmerülő problémák, igények – lehetőségeinkhez igazodó –megvalósításához: bemutató órák tartásával, személyes szaktanácsadással, nyílt nap szervezésével, nevelési- és szülői értekezletek tartásával.

Szakmai kirándulásainkról, bemutatókról, tanulmányutakról beszámolót készítünk, prezentáljuk a társ tagintézményeknek, szakmai munkaközösségeknek.

A szakma központi programjainak és szakmai és vizsgakövetelményeinek permanens változásához igazodva évről évre felülvizsgáljuk az intézményi szabályozó dokumentumokat, elsősorban a pedagógiai programot és helyi tanterveit, szükségesetén megújítjuk őket. Igény esetén segítséget nyújtunk más szakképző intézmények (szakgimnáziumok) számára az iskolai kötelező dokumentumok aktualizálásához.

Tanulóink látókörének szélesítéséhez – ahogy eddig is már évek óta - a Határtalanul! programban való pályázással kívánjuk továbbra is szélesíteni látókörüket. A pályázat célja, a határon túli magyarsággal kapcsolatos ismeretek bővülésének, a magyarországi és a külhoni fiatalok közötti kapcsolatok kialakulásának, valamint a diákok tapasztalatszerzésének elősegítése, kompetenciáik fejlesztése, valamint a magyar tagozattal rendelkező szakképző partner iskolákban tanuló diákok szakmai együttműködésének támogatása. A program pedagógiai szempontból kiemelkedő lehetőség, a személyes, társas és módszertani kompetenciák fejlesztésére, valamint a szakmai ismeretek, módszerek és készségek fejlesztésére. A csoportos utazások kapcsán szociális érzékenységük fejlődik, nyitottakká válnak a világ, mások iránt.

A fentihez hasonló célt szolgál tanulóink minél szélesebb körét bevonni a külföldi szakmai gyakorlat teljesítésének lehetőségébe: idegen nyelvi kompetenciáik, társas kapcsolatteremtő készségeik, az önálló munkavégző képesség kialakításának lehetőségét biztosítva.

A fent említettekhez a humán erőforrás rendelkezésünkre áll, a kihasználtság a tanulói közreműködésen múlik. Az előző évek jó gyakorlatának fokmérője a tanulói elégedettség, melyekről iskolai beszámolóikból értesülhetünk.

Az Oktatási Hivatal Bázisintézménye cím viselése megtisztelő mind az intézmény vezetése, mind a pedagógusok számára, hiszen a jó gyakorlatok átadásával tovább fejleszthetjük szakmai tudásunkat.

Kapcsolattartó: Patakiné Slezák Ágnes
Telefon: 34/317-077
Email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Felnőttoktatás

SKMBT C280 18111915190

CUKRÁSZ ÓRAREND A 2018/19-ES TANÉVRE LETÖLTHETŐ: ITT

 

SZAKÁCS ÓRAREND A 2018/19-ES TANÉVRE LETÖLTHETŐ: ITT

 

 

Felnőttoktatás

Esti munkarendben, iskolarendszerben

Szakma: 34 341 01 Eladó

Az indítás időpontja: minden tanév szeptember és február elején megfelelő számú jelentkező esetén.
Az időtartama: 2 tanév / felnőttoktatás / ESTI képzés szerinti munkarend (heti 2 délután, 14:00 órától)

 Jelentkezés: január 25-ig, illetve augusztus 28-ig

 Belépés feltétele:

           -   16. életév betöltése
          -   egészségügyi alkalmasság

 Képzés: 2 iskolanap (délután)

  -  1 nap szakmai elmélet 6 óra
  -  1 nap szakmai gyakorlat 6 óra
  -  tömbösített munkahelyi gyakorlat I. évfolyam 378 óra; II. évfolyam 310 óra
  -  nyári szakmai gyakorlat 160 óra

Megszerezhető  szakképesítés :  34 341 01  Eladó

Információ:

 • tel: +36/34-317-077/18 mellék; +36/70-400-6914
 • e-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 Jelentkezési lap az iskolában kérhető, személyesen.

                          Jelentkezési lap  letölthető az iskola honlapjáról is!

www.keri-tbanya.sulinet.hu

Felnőttoktatás

Esti munkarendben, iskolarendszerben

Szakma: 34 811 04 Szakács

Az indítás időpontja: minden tanév szeptember és február elején megfelelő számú jelentkező esetén.
Az időtartama: 2 tanév / felnőttoktatás / ESTI képzés szerinti munkarend (heti 2 délután, 14:00 órától)

 Jelentkezés: január 25-ig, illetve augusztus 28-ig

 Belépés feltétele:

           -   16. életév betöltése
          -   egészségügyi alkalmasság

 Képzés: 2 iskolanap (délután)

  -  1 nap szakmai elmélet 6 óra
  -  1 nap szakmai gyakorlat 6 óra
  -  tömbösített munkahelyi gyakorlat I. évfolyam 324 óra; II. évfolyam 320 óra
  -  nyári szakmai gyakorlat 160 óra

Megszerezhető szakképesítés:  34 811 04  Szakács

Információ:

 • tel: +36/34-317-077/18 mellék; +36/70-400-6914
 • e-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 Jelentkezési lap az iskolában kérhető, személyesen.

                          Jelentkezési lap  letölthető az iskola honlapjáról is!

www.keri-tbanya.sulinet.hu

Felnőttoktatás

Esti munkarendben, iskolarendszerben

Szakma: 34 811 01 Cukrász

Az indítás időpontja: minden tanév szeptember és február elején megfelelő számú jelentkező esetén.
Az időtartama: 2 tanév / felnőttoktatás / ESTI képzés szerinti munkarend (heti 2 délután, 14:00 órától)

 Jelentkezés: január 25-ig, illetve augusztus 28-ig

 Belépés feltétele:

           -   16. életév betöltése
          -   egészségügyi alkalmasság

 Képzés: 2 iskolanap (délután)

  -  1 nap szakmai elmélet 6 óra
  -  1 nap szakmai gyakorlat 6 óra
  -  tömbösített munkahelyi gyakorlat I. évfolyam 324 óra; II. évfolyam 320 óra
  -  nyári szakmai gyakorlat 160 óra

Megszerezhető szakképesítés:  34 811 01  Cukrász

Információ:

 • tel: +36/34-317-077/18 mellék; +36/70-400-6914
 • e-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 Jelentkezési lap az iskolában kérhető, személyesen.

                          Jelentkezési lap  letölthető az iskola honlapjáról is!

www.keri-tbanya.sulinet.hu

Felnőttoktatás

Esti munkarendben, iskolarendszerben

Szakma: 34 811 03 Pincér

Az indítás időpontja: minden tanév szeptember és február elején megfelelő számú jelentkező esetén.
Az időtartama: 2 tanév / felnőttoktatás / ESTI képzés szerinti munkarend (heti 2 délután, 14:00 órától)

 Jelentkezés: január 25-ig, illetve augusztus 28-ig

Szakma: 34 811 03 Pincér

Belépés feltétele:

 • 16. életév betöltése
 • egészségügyi alkalmasság
 • pályaalkalmasság

Képzés ideje: 2 év

Képzés: 2 iskolanap (délután)

 • 1 nap szakmai elmélet 6 óra
 • 1 nap szakmai gyakorlat 6 óra
 • tömbösített munkahelyi gyakorlat I. évfolyam 324 óra; II. évfolyam 320 óra
 • nyári szakmai gyakorlat 160 óra

Megszerezhető szakképesítés: 34 811 03 Pincér

Információ:

 • tel: +36/34-317-077/18 mellék; +36/70-400-6914
 • e-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Jelentkezési lap az iskolában kérhető, személyesen.

Jelentkezési lap letölthető az iskola honlapjáról is!

www.keri-tbanya.sulinet.hu

 Jelentkezési lap letölthető: ITT

Copyright © 2019 KERI Rights Reserved.